ProfCore
Nieuws
Profcore Xlerate5 spread 800x550px
16 juli 2024

Vers van de pers: Xlerate #5

Met enthousiasme presenteert ProfCore de vijfde editie van relatiemagazine Xlerate, dat vanaf vandaag beschikbaar is. Een magazine bedoeld voor geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de industrie, ProfCore en haar opdrachtgevers. In deze nieuwe uitgave staat het belang van samenwerking op lokaal en regionaal niveau centraal, als instrument om de uitdagingen op de arbeidsmarkt gezamenlijk beter het hoofd te kunnen bieden. 

Arbeidsmarkt vraagt om creatieve oplossingen

Zo is een artikel gewijd aan de veranderende omvang en samenstelling van de Nederlandse bevolking. Door de dubbele vergrijzing en de stijgende vraag naar arbeid, wordt de krapte op de arbeidsmarkt een structureel probleem. Als er niks verandert, zullen minder mensen méér werk moeten doen. Een probleem dat vraagt om creatieve oplossingen. Lees hierover het artikel ‘Meer werk, minder mensen; en nu?’

Een van de mogelijke oplossingen is het uitbesteden van secundaire werkzaamheden. Een mooi praktijkvoorbeeld is de samenwerking tussen PCV-producent Vynova Beek en ProfCore. Als strategische zet om zich beter te kunnen focussen op haar kernactiviteiten, heeft Vynova Beek alle activiteiten van de afdeling Eindverwerking uitbesteedt aan ProfCore Outsourcing. Een samenwerking met voordelen op het gebied van performance, output en veiligheid en tevens een oplossing om de geplande uitstroom van Vynova-medewerkers die de komende periode met pensioen gaan, op te vangen. Het gehele verhaal is te vinden in de vijfde uitgave van Xlerate.


Samenwerking in belang van individuele medewerkers

Door gebruik te maken van elkaars kennis, expertise en middelen, zijn we gezamenlijk in staat voordelen te creeren die ten goede komen aan de industrie, het bedrijfsleven én individuele medewerkers. De mobiliteitsaanpak gericht op oud-VDL medewerkers, waarbij diverse partners en werkgevers zich hebben samengepakt, is hier een mooi voorbeeld van. Mike Reneman en Pedro Blanco van de Voort, beiden nauw betrokken bij bovenstaand voorbeeld, lichten toe waar deze projectmatige regionale aanpak toe geleid heeft. Ook de artikelen waarin CHILL en PML, twee toonaangevende spelers binnen Limburg, worden uitgelicht laten zien wat samenwerking teweegbrengt. 


Mogelijkheden binnen Single Point of Contact

Tot slot nog een artikel over de jarenlange samenwerking tussen Sekisui Alveo uit Roermond en ProfCore. In de afgelopen 25 jaar heeft de relatie tussen beiden partners verschillende vormen aangenomen, afhankelijk van de behoefte van de toonaangevende foamproducent. In deze uitgave een verslag over de mogelijkheden en resultaten van de Single Point of Contact-samenwerking zoals deze in 2023 is neergezet.
 

Bestel een gratis exemplaar

Dit en meer is te vinden in de nieuwste uitgave van relatiemagazine Xlerate. Bestel gratis een exemplaar via www.profcore.nl of door een email te sturen naar profcore@profcore.nl.

We accelerate your business

Terug naar het overzicht