ProfCore
Nieuws
IMG 9399
9 oktober 2024

Gratis leren, onbeperkt groeien in de Limburgse industrie

TechXtra is officieel gelanceerd! Afgelopen week werd het officiële startsein gegeven voor TechXtra, en we zijn er trots op dat ProfCore als een van de vijf Limburgse bedrijven betrokken is bij dit unieke initiatief. TechXtra biedt vernieuwende en flexibele mbo-opleidingen in de techniek voor iedereen, afgestemd op de behoeften van de industrie en de wensen van studenten. Samen leiden we de vakspecialisten van morgen op! 

Gratis leren, flexibel studeren én baanzekerheid in de techniek? TechXtra introduceert flexibele en kosteloze mbo-opleidingen, met unieke voordelen die inspelen op de groeiende vraag naar technische professionals in de Limburgse industrie. Het biedt een vernieuwende opleidingsmethode die studenten in staat stelt hun toekomst zelf vorm te geven, met opleidingstrajecten die passen bij hun persoonlijke behoeften én de eisen van de industrie.

TechXtra stelt het individu centraal  

Bij TechXtra staat de student centraal. “ Met TechXtra creëren we een unieke kans voor iedereen die zijn of haar carrière in de techniek wil starten of verder wil uitbouwen. We begrijpen dat elke student unieke behoeften, doelen en ambities heeft. Daarom bieden we technische mbo-opleidingen met een ‘plus’. Die plus staat voor de extra’s die we met TechXtra bieden. Want TechXtra is veel meer dan een opleiding; het is een kans om je toekomst veilig te stellen,” aldus Yanal Kruse, Projectmanager bij TechXtra. 

Xtra: intensieve coaching en flexibele opleidingsvorm 

Maar wat zijn die extra’s dan? Om aan te kunnen sluiten op de behoeften, doelen en ambities van een individu is deze nieuwe opleidingsmethode volledig flexibel. Studenten worden intensief gecoacht en begeleid om te ontdekken wat echt bij hen past, om te leren wat de arbeidsmarkt van hen verwacht en welke opleidingsvorm voor ieder individu het beste werkt. “ We stappen af van het traditionele onderscheid tussen BOL en BBL en klassieke, rechtlijnige leerprogramma’s. Studenten volgen een modulaire, hybride variant, waarbij ze zelf kunnen aangeven wat ze nodig hebben, en in welk tempo. Zo start de een direct met werken en leren tegelijk en kiest de ander ervoor om eerst zijn basiskennis te vergroten. Op deze manier vergroten we de kansen voor studenten om via zijn of haar eigen route tot een diploma te komen.”

Xtra: gratis opleiding voor iedereen 

Of je nu een scholier bent die een opleiding start, een student die van richting wil veranderen, als werkende wil doorgroeien of klaar bent voor een andere uitdaging: TechXtra is er voor iedereen. Daarom is de tweede en niet onbelangrijke xtra dat een opleiding via TechXtra volledig gratis is. Je kunt een technische mbo-opleiding volgen, zonder fi nancieel te hoeven investeren of zelfs schulden op te bouwen. “ Wij geloven dat iedereen de kans moet krijgen om zijn of haar dromen na te jagen, ongeacht de fi nanciële situatie.” 

Xtra: aansluiting op de arbeidsmarkt 

Studenten leren van vakdocenten en bedrijven uit de sector. Zo krijgen ze de kans om veel praktijkervaring op te doen en de skills te leren die er écht toe doen. Dankzij een netwerk met tal van toonaangevende bedrijven in de Limburgse industriesector sluit TechXtra perfect aan op dat wat de arbeidsmarkt nodig heeft. “ Om juist een goede doorstroom in de techniek te bevorderen zijn we er echt op gebrand om studenten zo te begeleiden, dat ze met de juiste bagage en meer zelfvertrouwen de arbeidsmarkt instappen.” Meer weten? Wil je meer weten over TechXtra? 

Xtra: carrière boost 

TechXtra geeft op alle fronten eigenlijk een enorme boost aan je carrière. Of je nou nog aan het begin staat of wil doorgroeien. Mede door die link met de Limburgse industriesector, aangevoerd door toonaangevende bedrijven, liggen de kansen voor het oprapen. We bieden studenten baanzekerheid en alle kennis, vaardigheden en begeleiding om een sterke basis te leggen waar je je hele leven profi jt van hebt. 

Over TechXtra 

TechXtra bestaat uit een samenwerking tussen vijf Limburgse organisaties: CHILL, VISTA College, PML, Gofl ex en ProfCore, inclusief een enorm uitgebreid netwerk aan bedrijven. Het initiatief speelt in op het groeiende tekort aan technisch geschoold personeel. Door samen te werken met het bedrijfsleven, biedt TechXtra opleidingen die naadloos aansluiten op de eisen van de industrie en de behoefte aan vakbekwaam personeel. In september 2025 start TechXtra met drie mbo-opleidingen via VISTA College: procestechniek+, elektrotechniek industrie+ en werktuigbouwkunde industrie+ op niveau 2, 3 en 4. 

Meer weten?

Wil je meer weten over TechXtra? Neem dan contact op met Yanal Kruse via info@techxtra.nl. Bezoek ook de website www.techxtra.nl, volg hen op social media en hou de updates in de gaten.

Op 1 oktober is het bovenstaand artikel verschenen op de website van TechXtra.

Terug naar het overzicht